Соя соусы халал ма?!
Соя соусы - бүгінгі таңда азиялық асхананың негізін құраушы компоненттердің бірі.
⠀
Соя соусы –асперигилл саңырауқұлақтары әсерімен соя бобтарын ашыту арқылы алынған ферментациялық өнім.
Өткір иісті, сұйық, қара қоңыр түсті болып келеді. Минералды элементтер, витаминдер мен аминқышқылдарға бай.
⠀
Құрамында глутамин қышқылының болуы себепті, тағамға ерекеше дәм беріп тұрады.
⠀
Сұйық соя соуысы ашыту арқылы алынғандықтан, ашыту процесінен кейін соя құрамында алкоголь болуы мүмкін.
⠀
Егер өнім қаптамасында спирт бар екендігі анық көрсетілсе, қолданбаған жөн.
⠀
Оның орнына спиртсіз, доңыз қоспаларынсыз келетін құрғақ (порошковый) соя концентратын қолданған абзалырақ.
"Халал Дамудың"
бас технологы Айжан Омарова