X
Меню
X

Соя соусы халал ма?!

Соя соусы халал ма?!
Print Friendly, PDF & Email

Соя соусы – бүгінгі таңда азиялық асхананың негізін құраушы компоненттердің бірі.

Соя соусы –асперигилл саңырауқұлақтары әсерімен соя бобтарын ашыту арқылы алынған ферментациялық өнім.
Өткір иісті, сұйық, қара қоңыр түсті болып келеді. Минералды элементтер, витаминдер мен аминқышқылдарға бай.

Құрамында глутамин қышқылының болуы себепті, тағамға ерекеше дәм беріп тұрады.

Сұйық соя соуысы ашыту арқылы алынғандықтан, ашыту процесінен кейін соя құрамында алкоголь болуы мүмкін.

Егер өнім қаптамасында спирт бар екендігі анық көрсетілсе, қолданбаған жөн.

Оның орнына спиртсіз, доңыз қоспаларынсыз келетін құрғақ (порошковый) соя концентратын қолданған абзалырақ.

“Халал Дамудың”
бас технологы Айжан Омарова

рет оқылған